Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "De utestÀngda" by Elfriede Jelinek " Book PDF Kindle ePub Free

De utestÀngda

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: De utestĂ€ngda
  • Author : Elfriede Jelinek
  • Release Date : January 10, 2017
  • Genre: Fiction & Literature,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3985 KB

Description

Fyra ungdomar, ett syskonpar och deras vÀnner. Rotlösa, kÀnslokalla. Hungern efter vÀrme, nÀrhet och kÀrlek Àr sÄ stor att den inte kan uttryckas med ord. Och den driver ut dem i det meningslösa: till vÄldet. NÀrmast som tidsfördriv slÄr de ner en man i en park i Wien.
Tiden Àr sent femtiotal. Sophie Àr adelsflickan som kommit att avsky sina förÀldrar. Det Àr mÀnniskor som aldrig borde haft barn eftersom de inte kan hantera sina egna liv - Àn mindre ta hand om sÄrbara, sjÀlsligt skadade unga. Tvillingarna Anna och Rainer kommer frÄn
ett medelklasshem, med en SS-far, som vÄldtar och slÄr. Hans Àr arbetarpojken med en far som dog i koncentrationslÀger och en mor som tror pÄ en frÀlsning genom partiet. Var och en lever de, pÄ sitt eget sÀtt, ut upplevelsen att det inte finns nÄgon framtid.
Romanen De utestÀngda [Die Ausgesperrten, 1980] har Jelineks totala spÀnst i sprÄket - och Àr nÀstintill outhÀrdligt spÀnnande.
I svensk översÀttning av Eva Liljegren.
Utgivningen av Vinterresa och De utestÀngda ger en bild av den dubbla ambitionen med Modernistas stora nysatsning pÄ Elfriede Jelineks hela författarskap: Inom kort
följs de upp med bÄde verk som aldrig tidigare getts ut pÄ svenska och nyutgÄvor av de mest kÀnda böckerna, till exempel romanerna PianolÀrarinnan och Lust.
ELFRIEDE JELINEK [f. 1946] Ă€r en österrikisk författare, dramatiker och poet. Fadern var tjeckisk jude, modern wienska med rumĂ€nskt pĂ„brĂ„. Hennes litterĂ€ra verk Ă€r pĂ„ olika sĂ€tt svar pĂ„ uppvĂ€xten i Wien och Österrikes arv efter nazismen, men bĂ€r ocksĂ„ spĂ„r av Jelineks musikaliska bakgrund (som klassiskt skolad organist). 2004 tilldelades hon Nobelpriset i litteratur.


Ebook Free Online "De utestÀngda" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "De utestÀngda" by Elfriede Jelinek " Book PDF Kindle ePub Free"