Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "De vises sten" by Honoré de Balzac * Book PDF Kindle ePub Free

De vises sten

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: De vises sten
  • Author : HonorĂ© de Balzac
  • Release Date : January 28, 2015
  • Genre: Classics,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 720 KB

Description

»Det ligger ett hus vid rue de Paris i Douai vars utseende, inre planering och detaljer bĂ€ttre Ă€n nĂ„got annat har bevarat den gamla flamlĂ€ndska byggnadsstil som sĂ„ naturligt ansluter sig till det patriarkaliska levnadssĂ€ttet i denna landsĂ€nda; men innan jag nĂ€rmare beskriver det, bör jag kanske i författaryrkets intresse faststĂ€lla det nödvĂ€ndiga i vissa didaktiska utredningar trots att de uppvĂ€cker protester hos okunniga och glupskt otĂ„liga lĂ€sare som vill ha sinnesrörelser men slippa förutsĂ€ttningarna för dem, lĂ€sare som vill ha blomman utan att sĂ€tta fröet, barnet utan att först vara havande.«
De vises sten (1834) tog med Balzacs mĂ„tt mĂ€tt förhĂ„llandevis lĂ„ng tid att fĂ€rdigstĂ€lla, den Ă€r daterad »juni–september 1834«, men det bör pĂ„pekas att han samtidigt och pĂ„ en enda mĂ„nad (september 1834) fullbordade en annan stor roman, Pappa Goriot. Balthazar Claes i De vises sten Ă€r inte besatt av penningbegĂ€r utan av en forskarlidelse som slukar pengar, en passion för kemin som stegras allt mer. Den fixa idĂ© som behĂ€rskar honom Ă€r tron pĂ„ att det slutligen ska lyckas honom att upptĂ€cka ett slags grundĂ€mnenas grundĂ€mne, »det absoluta«. För denna »jakt pĂ„det absoluta« offrar han allt.
HonorĂ© de Balzac (1799–1850), en av de största skapare som vĂ€rldslitteraturen har att uppvisa, efterlĂ€mnade en enorm produktion, stora delar av den samlade han i jĂ€tteverket La ComĂ©die humaine.


PDF Ebook Download "De vises sten" Online ePub Kindle


Post a Comment for "(DOWNLOAD) "De vises sten" by Honoré de Balzac * Book PDF Kindle ePub Free"